"Wawa ank murid kesayangan cikgu"

Before korang baca, pastikan korang bkn dlm keadaan mengantok sebab post ni agak panjang and bosan maybe. So as'salam, hope dpt baca apa yg aku tulis psai cikgu aku.

Ayat ni selalu kwn2 aku kata kat aku, dri sekolah convent sampai aku sambung belajar f6 kejap dkat st.mark. aku tak rasa pun benda ni betul sebab cikgu treat semua sama je, tkdk beza pun.. Memang aku mengaku aku lebih suka bercerita dgn cikgu sebab ntah la memang dri dulu, msalah yg kwn2 aku tk boleh tau, aku cerita dkat cikgu and kaunseling sbb aku rasa selesa dan diorang lebih matang boleh bg pendapat. Part rapat dgn cikgu tu memang la sbb aku selesa dgn cikgu lgipun diorang yg tkmau buat mcm aku. Aku tau ada yg cakap aku suka bodek cikgu, aku persetankan sebab bodek utk apa? Aku tk buat keja, ckgu mrah la dh salah aku. Markah exam? Tkdk maknanya cikgu nak naikkan kalau aku baik dgn dia so wht the point yg aku bodek ckgu kan. Aku rapat dgn cikgu sbb aku suka cikgu tu, dah selesa mcm diorang semua la, dh selesa dgn seseorang msti rapat kan. Ada sesetgh masalah yg aku tk boleh bercerita dgn kwn2 sbb it too conplicated so aku cerita dgn cikgu and kbykan memahami. Aku syg cikgu2 aku antaranya cikgu ashikin, cikgu zalilah, cikgu haliza, cikgu hasni and last teacher faieza. Diorang ni antara cikgu yg byk aku kongsi masalah or cerita2 aku. Cikgu ashikin ni cikgu kaunseling aku masa form 2, dia sorg je yg tau sejarah silam aku, yg mengubah aku, buat aku move on dari sejarah hitam tu (biasa la kaunseling kan pndai psycho, hehe...) cikgu zalilah pulak pernah jadi cikgu sains aku masa f3, mula2 tu aku tk brapa suka dia sbb garang tapi lama2 aku jdi suka dan selesa dgn dia, sbb dia garang, dia suka jerit2 mrah2 la buat aku selesa (yes aku suka cikgu yg garang2 ni hoho) sampai dia pindah kl pun aku still contact and even kami dh dkat 3 tahun tk jumpa but aku tk prnh lupa dia, result exam penting2 pun aku still ws dia. Cikgu haliza pulak cikgu kelas aku, cikgu akaun masa f4 and f5, ckgu ni cantik, aku suka tgok. Well aku dlu dri f3 smpai f5 aku pegang jwtan ketua kebersihan kelas so memang selalu jmpa cikgu la. Yg paling aku igt is dia ckgu akaun and akaun bkn subjek fav aku so aku akn tido dlm kelas (dh dok depan sekali, sah2 la cikgu perasan kan) so dia akn kejutkan aku and cakap "wawa pegi tandas basuh muka tu" dgn lembutnya, arrgh mana nak cari cikgu yg tk marah mcm tu kan, dh la subjek killer (killer2 pun aku dpt C dlm spm okay sbb kk bantu so jgn pndg remeh dgn kk) Ada masalah family yg aku cerita dgn dia and dia so understanding. Cikgu hasni pulak cikgu pd aku f4 and f5, haaa cikgu ni pling best sebab apa? Sebab cikgu hasni sporting gila giLa cakap lu, masa first dia masuk, ramai murid tk suka dia ckap dia ni bajet la apa la sbb dia garang, aku tk rasa mcm tu sbb dah diorang yg buat bising time assembly kan pastu dok buat anti cikgu pulak. Dia ajaq kelas aku best ja, lawak ja cuma jgn tk buat keja dia, yg tu dia marah (logikkan kan kalau dia marah) plus dia cikgu koop, memang best la sbb selalu lepak koop, dia tk mrah sgt kan mcm tutup mata ja kalau mkn minum dlm koop (jgn tinggalkn sampah sudah) one more thing yg best, ckgu hasni antara cikgu yg bertugas utk amik hasil rampasan so one day tu, aku terbukak laci ckgu and nmpak brg aku yg kena rampas so aku nk amik and simpan kat rumah sbb bnda tu pun bwak ada sebab and cikgu bagi (tu yg best rapat dgn rampasan *jgn salah anggap ek, tu kebetulan ja) aku byk kongsi dgn dia apa yg aku rasa, kalau ada gaduh dgn kwn ka or wht kan and cikgu hasni so understanding and supportive. Dia selalu support aku dlm sukan, study (msuk f6 and now akn msuk uitm) even aku dh habis but aku akn contact dia kalau ada apa2, kalau pi conevent pun, selalu akn jmpa dia and sembang mcm2. And last but not least, teacher faieza. Teacher aku kenal masa aku masuk f6 so basically aku bru kenal la kan tk mcm ckgu2 lain yg mmang dh kenal lama. Teacher ni cikgu kelas aku (pra-u b3) and aku terpilih jdi ketua kebersihan (4 thun berturut-turut okay pgg jwtan ni *bgga sat) so akn jgk jmpa ckgu kan. Teacher ni suara memang deras plus suka beletiaq, jerit2 haha but as i said aku memang suka cikgu2 mcm ni kan so spjg aku f6, teacher la cikgu paling rapat dgn aku and she know how to advice me like ckgu convent (sbb aku igt kat st.mark tkkn ada ckgu yg aku bleh rapat and aku salah) selain ckgu ashikin, teacher antara cikgu yg tgok aku menangis sebetulnya akibat pendam (org yg tahan nangis, sekali nangis, tau la mcm mna) teacher so sporting, kdg dlm class dia tgh busy and i hve nothing to do, aku pi amik iPhone dia and hijacked phone dia dgn muka selfie aku (bkn selalu hehe...) teacher byk nasihat aku especially family matter. Teacher the best

So last aku nak cakap, aku syg cikgu aku tak kira yg kesayangan or tak, yg prnah ajar aku semua aku sayang. They more like my parents in school and now im gonna miss to sit in class and get scold by teachers bcs i will study in uitm which is have lect. And one more, sekarang korang tau kan kenapa aku suka rapat dgn cikgu, jgn cakap aku kaki bodek pulak. So as'salam. Wait for next post okay.

Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman mds di UiTM

Rindu