Posts

Showing posts from January, 2016

Sesuaikan diri

Topik kali ni aku nak cerita psai mcm mna payah nak sesuaikan diri dekat U especially dgn kwn2 dkat hostel and roomate. And betapa payah bila hg dri utara and kebykan dari diorang semua dri belah selatan.

dlunya aku bukannya org yg selalu buat kesalahan besar like seriously aku takut ada kesalahan disiplin tapi bila hg masuk sini and kebetulan hg dri skola convent (convent kan dak2 nakal) diorang semua expect aku nakal dan tak takut peraturan. aku tak rasa aku ni baik dlu, jahat je ponteng kelas bagai tapi bila masuk sini, diorang kata hg budk convent yg blur and baik sgt sbb aku takut peraturan (act bukan takut tpi ye la sapa je yg suka ada rekod buruk time belajar kan). aku dulunya byk ckap but once msuk sini aku jdi diam sbb aku tak tahu nak cakap apa and percakapan aku kan lain dri diorang, so memang aku rsa awkward jgk la tu sbb diam. bila aku diam, classmates aku mcm tknk ckap sgt dgn aku sbb ye la aku rsa cm aku sombong tkmau ckap dgn diorang and aku rsa pelik dgn diri aku pdha…

Dah Cuba

Kali ni bkn pasai topic apa2 but it all abt me. aku dh cuba untuk jadikan hati aku sekeras yg mungkin sebab aku tknk rasa sakit utk kali ke berapa ntah la.. yg pasti aku tetap tk boleh. aku dah cuba utk tak syg org tapi tetap, hati aku nak syg org walaupun otak aku cakap aku akn terluka nanti.

Byk kali aku syg org dan byk kali jgk aku terluka. sakit sgt rasa dia, rasa mcm hg dh bg separuh hati hg tapi org buang mcm tu ja. sebelum ni aku dh cakap dgn diri aku sendiri utk jgn syg org lagi sbb menyayangi org ni risko dia tinggi, dh cakap dgn diri aku sendiri utk jdi org yg tkdk perasaan, hati batu tapi apa kan daya, aku belum kuat utk buat semua tu lagi. aku tetap kalah dgn hati aku sendiri. sekali lagi aku tersyg org yg baru aku kenal secara tak sengaja, mula dia aku cuba utk jgn syg dia tapi lama kelamaan, hati aku berkehendak lain, aku kalah. sekarang aku saying org tu tapi apa yg membuatan aku tulis blog kali ialah aku sekali lagi terluka, terluka dek kerana menyayang org yg salah, y…

hi 2016, bye 2015

Okay based on tajuk pun korang dpt agak apa topik aku nak cerita kan. Sebelum terlewat, happy new year. Semua mesti ada azam baru kan utk tahun 2016 same goes to me. Aku pun ada azam baru, byk gak azam aku. 2015 baru pergi meninggalkan kita dengan 1001 kenangan manis yg pahit. Bagi aku 2015 ni adalah tanda permulaan yg baik kepada kehidupan aku sbb bg aku tahun 2014 adalah tahun penuh cabaran utk aku diikuti dgn awal tahun 2015, sejujurnya memang dugaan yg Allah berikan berat bg aku tetapi ianya mula beransur baik hari demi hari dan nak dekat hujung tahun, aku dapat rasakan kehidupan aku mula okay dan dari situ aku tahu, inilah tanda permulaan kehidupan baru aku. Kemudian, tentang manusia di dlm hidup aku, yes 2015 jgk menemukan aku dgn ramai orang, aku jumpa dgn ramai org dan buat kwn dgn diorang, bermacam jenis kwn jgk aku jumpa. Part membuat ramai kwn ni aku okay, suka sbb lagi ramai kwn lagi bagus but part kehilangan kwn ni, em lemah. 2015 jgk menjadi titik pemisah antara aku dan…