Posts

Atok

ATOK
Okay topik aku kali ni mungkin tkdk kena-mengena dgn pembaca tapi aku nak kongsi kesedihan aku dlm blog ni sekejap.
Kemarin dulu, sesudahnya aku tamat menjawab paper akhir utk final sem ni, bukak whatsapp terus nmpak ayh aku ckap utk call dia balik sbb urgent dan yg paling mengejutkan ialah aku kena segera balik ke kg utk bertemu tok aku sbb doc sarankan semua ahli keliarga utk berada brsamanya. Balik je bilik, terus aku kemas2 dan balik kg segera mungkin. Masuk je wad dimana tok aku duduk, uish perasaan dia taktau la nak describe mcm mna. Mungkin aku nampak biasa dan tenang tapi hanya Allah je tau sedih aku mcm mna. Aku usaaha utk tknk dekat dgn tok bkn sebab aku hati kering tapi aku tknk klau aku dkat dgn dia and bisik dkat dia, air mata aku jatuh. Aku tak boleh tgok org sakit mcm tu, takat org yg aku tak brapa rapat pun pi melawat dah nak nangis, ni tambahkan keuarga sendiri, tok sendri pulak tu.
Semlm, sesudahnya abah balik dri hospital bincang dgn doc pakar, abah cakap tok mcm …

Pertandingan

Pertandingan? apa yg kita paham pasal pertandingan?
Bagi aku pertandingan tu sangat penting dalam hidup, dari kecik memang kita sering bertanding samada secara sah mahupun bukan. dulunya kita bersaing contohnya dari segi pelajaran, yesss since upsr kita akan bersaing untuk dapatkan tempat dan keputusan yg bagus untuk membanggakan ibubapa kita. setiap kali dapat keputusan, aku mesti takkan tunjuk dekat parents aku sebab aku bukannya seorang yg bijak, sebab apa? nanti adalah suara2 yg taknak aku dengar dari family lain. yes you guys mesti tahu perasaan dibanding-bandingkan right? itu yg aku rasa but when it comes to result upsr, pmr or spm kita dah tak boleh lari, sebab semua akan tanya tanpa kita alu-alukan and aku malas nak dengar yg aku ini la itu la apa la, daaa bosan. but now, aku jumpa satu jalan yg boleh buat family aku bangga dengan aku, yg buat aku tak malu untuk tampil depan family yg lain. apa jalan tu? okay, jalan tu ialah sukan.
yes bersukan lah yg dapat buat aku banggakan…

Sahabat

Seorang Sahabat
Okay kali ni aku nak cerita psai sahabat and I guess ramai yg tertarik dgn topik aku kali ni kan. Aku nak tanya korang, apa yg korang paham tentang sahabat? Siapa ja yg boleh jadi sahabat korang? Sahabat ni memerlukan kateria mcm memilih calon suami/isteri ke?

Sahabat ni bg aku sesuatu yg semua org dlm dunia ni ada. Betul tak? Skop pandangan aku terhadap sahabat ni luas sebenarnya. Kita jumpa ramai orang, berkenalan dgn diorang semua tapi adakah semua tu layak digelar sahabat? Jawapannya tak pun. Dlm 100 org, mungkin yg layak digelar sahabat tak sampai 5 org pun. Salah satu pandangan aku trhadap sahabat is, tak semestinya kwn yg kita kenal dah lama cukup layak utk jdi sahabat kita, boleh ja org yg kita kenal 2 bulan lepas tu boleh jadi sahabat kita malah dia boleh jdi sahabat yg lebih baik dri kwn kita yg dri kecik sbb apa? Baca ni  “friendship isn’t abt how long you know them but how they can still stay with you even though they know how bad you are” and yes, tak sem…

Rindu

Memandangkan dah nak habis sem, aku dah tak sebusy hritu. nak ceirta psai sesuatu yg aku sangat rindui skrang, iaitu ser chief.
ye, aku cakap kat semua org aku dah lupakan ser chief dan aku dah benci spesis kucing sbb aku dah masuk 3 kali dikecewakan oleh spesis yg sama tapi jauh dlm dasar hati aku, aku sgt rindukan dia, aku masih harapkan dia balik rumah. andai kata aku ada peluang untuk jumpa dia lagi, aku akn cakap betapa aku sayangkan dia and taknak kehilangan dia sebab dia dah jadi separuh dri jiwa aku. puas aku cuba utk lupakan dia, untuk move on, untuk bencikan spesis dia sbb aku taknak dikecewakan lagi tapi aku tak boleh. kucing dgn aku dah mcm sebati sbb dri kecik aku sayangkan kucing. memang aku nampak kasaq dgn ser chief tapi sebenarnya aku sangat sayang kan dia. aku suka kacau dia sebab aku sayang dia, begitu jgk dgn org yg aku sayang. aku akan kacau depa kalau aku betul2 sayangkan depa. puas weh aku tipu diri aku untuk cakap aku bencikna kucing dan dah move on dripa kehi…

Sekali lagi

Disebabkan harini aku byk benda berlaku dkat aku, salah satimya aku nk tulis sekarang. Tajuk kali ni sekali lagi which mean aku terasa hati sekali lagi

Harini kami ada lawatan pegi rumah knk2 and rumah org tua so kami dibahagikan group tauu, dlm group aku ada la kwn2 aku 4 org. Yg lain tu smua okay tau tak but yg sorg pakai spec mata ni aku menyirap sgt dgn dia, dia igt aku kayu kut tkdk perasaan main cakap ikut sedap mulut dia ja. One of the moment bila aku nk duduk mkn dgn budak2, aku nmpak tempat tu kosong and tkdk pun bekas mknan tauu. Aku otw nk dduk dia ckap "eh kau tepi la bdak tu punya" dlm nada yg tinggi mcm marah org and bg aku kasaq sbb sampai ada sorang budak kecik ni cakap "akak, tak baik la cakap mcm tu dkat kakak tu" so bg hampa la is that a proper way utk bgtau aku yg tmpat tu dh ada org? Aku tktau la apa masalah dia, national player, pndai but manners kelaut, aku perati ja dia dri dulu, psai tmpat duduk pun dia nak keras kepala jgk smpai aku trpksa…

Kuat

Okay harini merupakan hari terakhir aku dekat universiti utk sem ni. sekejap ja rasanya.. mcm baru ja berkenalan dgn kwn2 tiba tiba nak cuti sem dah. okay stop, topik aku kali ni bkan psai ni actually, but berkenaan bnda lain.

Aku taktau apa masalah aku sebenarnya tapi firasat aku kuat mengatakan yg dia tak suka aku sekarang. i dont even know why but tht wht my heart strongly said it. i can say tht dia memang nak elak dari jumpa aku, yes if aku ada salah dgn dia boleh je bgtau semua tu lgipun aku bkn nk menyusahkan dia, just mnta tlong benda kecik je but still dia ada alasan dia yg membuatkan hati aku agk terasa. hmm

Yang aku tau sekarang, aku kena kuat sebab ni bkn pertama kali aku kena mcm ni. dah byk kali kena mcm ni so wht i have to do is busykan diri aku dgn benda lain supaya aku tak pikirkan benda ni sgt. sakit hati weh kalau pikir2 kan benda mcm ni. aku pun manusia, ada jgk perasan terasa, sedih, marah dan sebagainya tapi apa boleh aku buat? diam dan pendam je la apa aku rasa s…

Dah Nak Habis Sem

1A-01-04
Okay, lama juga aku tak post apa2. busy dah satu hal, satu lagi takde mood nak menaip, hahaha. okay, topik aku kali ni mcm sedih sikit sebab aku nak habis sem dah :(

    Rasa mcm kejap jaaa sem ni, mcm baru kenal semua. Hal yang aku takut bila cuti sem yang pastinya lepas ni, bilik pasti baru and the most is penghuni pun lain, aku dah rasa roomate aku sekarang is the best even kadang2 ada terasa hati but that normal right? aku takut hubungan kami satu batch sekarang tergantung mcm tu saja sebab sekarang kami di satu aras yang sama so memang i can say that we close sebab study semua sama2. ku dapat bayang kalau nanti dah duduk lain aras or blok, takde maknanya nak rapat mcm sekarang, berani kerat jari la sebab perempuan ni dia akan rapat dengan orang yang dia selalu jumpa jaa, sama mcm aku but aku bkn jenis cepat lupa kawan yang lama bcs for me all of them my friend yang pernah ada saat aku down and advice aku. roomate pulak? yes itulah yang paling aku takut sebab roomate aku…