Posts

Showing posts from 2016

Rindu

Memandangkan dah nak habis sem, aku dah tak sebusy hritu. nak ceirta psai sesuatu yg aku sangat rindui skrang, iaitu ser chief.
ye, aku cakap kat semua org aku dah lupakan ser chief dan aku dah benci spesis kucing sbb aku dah masuk 3 kali dikecewakan oleh spesis yg sama tapi jauh dlm dasar hati aku, aku sgt rindukan dia, aku masih harapkan dia balik rumah. andai kata aku ada peluang untuk jumpa dia lagi, aku akn cakap betapa aku sayangkan dia and taknak kehilangan dia sebab dia dah jadi separuh dri jiwa aku. puas aku cuba utk lupakan dia, untuk move on, untuk bencikan spesis dia sbb aku taknak dikecewakan lagi tapi aku tak boleh. kucing dgn aku dah mcm sebati sbb dri kecik aku sayangkan kucing. memang aku nampak kasaq dgn ser chief tapi sebenarnya aku sangat sayang kan dia. aku suka kacau dia sebab aku sayang dia, begitu jgk dgn org yg aku sayang. aku akan kacau depa kalau aku betul2 sayangkan depa. puas weh aku tipu diri aku untuk cakap aku bencikna kucing dan dah move on dripa kehi…

Sekali lagi

Disebabkan harini aku byk benda berlaku dkat aku, salah satimya aku nk tulis sekarang. Tajuk kali ni sekali lagi which mean aku terasa hati sekali lagi

Harini kami ada lawatan pegi rumah knk2 and rumah org tua so kami dibahagikan group tauu, dlm group aku ada la kwn2 aku 4 org. Yg lain tu smua okay tau tak but yg sorg pakai spec mata ni aku menyirap sgt dgn dia, dia igt aku kayu kut tkdk perasaan main cakap ikut sedap mulut dia ja. One of the moment bila aku nk duduk mkn dgn budak2, aku nmpak tempat tu kosong and tkdk pun bekas mknan tauu. Aku otw nk dduk dia ckap "eh kau tepi la bdak tu punya" dlm nada yg tinggi mcm marah org and bg aku kasaq sbb sampai ada sorang budak kecik ni cakap "akak, tak baik la cakap mcm tu dkat kakak tu" so bg hampa la is that a proper way utk bgtau aku yg tmpat tu dh ada org? Aku tktau la apa masalah dia, national player, pndai but manners kelaut, aku perati ja dia dri dulu, psai tmpat duduk pun dia nak keras kepala jgk smpai aku trpksa…

Kuat

Okay harini merupakan hari terakhir aku dekat universiti utk sem ni. sekejap ja rasanya.. mcm baru ja berkenalan dgn kwn2 tiba tiba nak cuti sem dah. okay stop, topik aku kali ni bkan psai ni actually, but berkenaan bnda lain.

Aku taktau apa masalah aku sebenarnya tapi firasat aku kuat mengatakan yg dia tak suka aku sekarang. i dont even know why but tht wht my heart strongly said it. i can say tht dia memang nak elak dari jumpa aku, yes if aku ada salah dgn dia boleh je bgtau semua tu lgipun aku bkn nk menyusahkan dia, just mnta tlong benda kecik je but still dia ada alasan dia yg membuatkan hati aku agk terasa. hmm

Yang aku tau sekarang, aku kena kuat sebab ni bkn pertama kali aku kena mcm ni. dah byk kali kena mcm ni so wht i have to do is busykan diri aku dgn benda lain supaya aku tak pikirkan benda ni sgt. sakit hati weh kalau pikir2 kan benda mcm ni. aku pun manusia, ada jgk perasan terasa, sedih, marah dan sebagainya tapi apa boleh aku buat? diam dan pendam je la apa aku rasa s…

Dah Nak Habis Sem

1A-01-04
Okay, lama juga aku tak post apa2. busy dah satu hal, satu lagi takde mood nak menaip, hahaha. okay, topik aku kali ni mcm sedih sikit sebab aku nak habis sem dah :(

    Rasa mcm kejap jaaa sem ni, mcm baru kenal semua. Hal yang aku takut bila cuti sem yang pastinya lepas ni, bilik pasti baru and the most is penghuni pun lain, aku dah rasa roomate aku sekarang is the best even kadang2 ada terasa hati but that normal right? aku takut hubungan kami satu batch sekarang tergantung mcm tu saja sebab sekarang kami di satu aras yang sama so memang i can say that we close sebab study semua sama2. ku dapat bayang kalau nanti dah duduk lain aras or blok, takde maknanya nak rapat mcm sekarang, berani kerat jari la sebab perempuan ni dia akan rapat dengan orang yang dia selalu jumpa jaa, sama mcm aku but aku bkn jenis cepat lupa kawan yang lama bcs for me all of them my friend yang pernah ada saat aku down and advice aku. roomate pulak? yes itulah yang paling aku takut sebab roomate aku…

Result spm tk memuaskan?

Bg yg bru dpt result, jgn hampa kalau result tk memuaskan. Apa yg kita effort, itu ja yg kita dpt. Mngkin effort lebih tpi mesti ada yg kurang. Apa2 pun terima hakikat and redha. Harini punya result bkn penentu masa depan, im serious. Kau straight A msuk masa2 ipt pun kalau tk minat, you cant go anywhere. Yg tkde A pun kdg boleh dpt dekan dkat U. Anggap spm sbg permulaan hidup, org kan selalu ckap,org yg berjaya msti jatuh tersungkur dlu. And mybe this is wht you hve to go through bfore you sucess. In case msuk form 6, kau harus bgga sbb form6 very tough, tak tipu. Aku prnh msuk form6 and once i stop and msuk dip, tht time i know, form6 is not calang2 mcm org selalu ckap. Kualiti form6 is more valuable than matrik. Nk msuk dip, yes good but bfore you apply, make sure btul2 kau apply course yg kau minat, not only minat but boleh carry bcs once you in U, every single thing yg kau belajar tkkn lari dri major course kau. Kalau tk minat, em pegi kelas tk semangat, assignment akn buat last …

Sesuaikan diri

Topik kali ni aku nak cerita psai mcm mna payah nak sesuaikan diri dekat U especially dgn kwn2 dkat hostel and roomate. And betapa payah bila hg dri utara and kebykan dari diorang semua dri belah selatan.

dlunya aku bukannya org yg selalu buat kesalahan besar like seriously aku takut ada kesalahan disiplin tapi bila hg masuk sini and kebetulan hg dri skola convent (convent kan dak2 nakal) diorang semua expect aku nakal dan tak takut peraturan. aku tak rasa aku ni baik dlu, jahat je ponteng kelas bagai tapi bila masuk sini, diorang kata hg budk convent yg blur and baik sgt sbb aku takut peraturan (act bukan takut tpi ye la sapa je yg suka ada rekod buruk time belajar kan). aku dulunya byk ckap but once msuk sini aku jdi diam sbb aku tak tahu nak cakap apa and percakapan aku kan lain dri diorang, so memang aku rsa awkward jgk la tu sbb diam. bila aku diam, classmates aku mcm tknk ckap sgt dgn aku sbb ye la aku rsa cm aku sombong tkmau ckap dgn diorang and aku rsa pelik dgn diri aku pdha…

Dah Cuba

Kali ni bkn pasai topic apa2 but it all abt me. aku dh cuba untuk jadikan hati aku sekeras yg mungkin sebab aku tknk rasa sakit utk kali ke berapa ntah la.. yg pasti aku tetap tk boleh. aku dah cuba utk tak syg org tapi tetap, hati aku nak syg org walaupun otak aku cakap aku akn terluka nanti.

Byk kali aku syg org dan byk kali jgk aku terluka. sakit sgt rasa dia, rasa mcm hg dh bg separuh hati hg tapi org buang mcm tu ja. sebelum ni aku dh cakap dgn diri aku sendiri utk jgn syg org lagi sbb menyayangi org ni risko dia tinggi, dh cakap dgn diri aku sendiri utk jdi org yg tkdk perasaan, hati batu tapi apa kan daya, aku belum kuat utk buat semua tu lagi. aku tetap kalah dgn hati aku sendiri. sekali lagi aku tersyg org yg baru aku kenal secara tak sengaja, mula dia aku cuba utk jgn syg dia tapi lama kelamaan, hati aku berkehendak lain, aku kalah. sekarang aku saying org tu tapi apa yg membuatan aku tulis blog kali ialah aku sekali lagi terluka, terluka dek kerana menyayang org yg salah, y…

hi 2016, bye 2015

Okay based on tajuk pun korang dpt agak apa topik aku nak cerita kan. Sebelum terlewat, happy new year. Semua mesti ada azam baru kan utk tahun 2016 same goes to me. Aku pun ada azam baru, byk gak azam aku. 2015 baru pergi meninggalkan kita dengan 1001 kenangan manis yg pahit. Bagi aku 2015 ni adalah tanda permulaan yg baik kepada kehidupan aku sbb bg aku tahun 2014 adalah tahun penuh cabaran utk aku diikuti dgn awal tahun 2015, sejujurnya memang dugaan yg Allah berikan berat bg aku tetapi ianya mula beransur baik hari demi hari dan nak dekat hujung tahun, aku dapat rasakan kehidupan aku mula okay dan dari situ aku tahu, inilah tanda permulaan kehidupan baru aku. Kemudian, tentang manusia di dlm hidup aku, yes 2015 jgk menemukan aku dgn ramai orang, aku jumpa dgn ramai org dan buat kwn dgn diorang, bermacam jenis kwn jgk aku jumpa. Part membuat ramai kwn ni aku okay, suka sbb lagi ramai kwn lagi bagus but part kehilangan kwn ni, em lemah. 2015 jgk menjadi titik pemisah antara aku dan…