Posts

Showing posts from 2015

Bila Minat

Okay this time aku nak cerita pasai minat. Semua org mesti ada minat yg tersendiri kan tak kira usia. Mcm aku jgk, aku pun ada minat aku sendiri.

Minat aku sukan, aku suka sukan sbb memang dari kecik aku minat sukan even aku tkbyk main sukan hehe.. Dlu aku tk paham kenapa sukan selalu berkait dgn sains sbb dulu aku tk minat sains. Langsung tak. Lepas aku masuk U ni, baru aku paham kenapa 2 perkara tu saling berkait. Aku pulak sportrec so memang tk lari dari sains la kan. Memang subjek aku berteraskan sains. Aku baru part 1 and dlm part 1 ada subjek anatomy which is 99% biology yg mana dlu msa skola menengah aku pikirkan susah. Mulanya aku pikir susah la aku lepas ni sbb nk kena blajaq benda yg dh la aku tk minat lepas tu tkdk basic lak tu.

It goes like this, first week msuk kelas, lect dh suruh baca chap 1 sbb next week dia nk biat quiz msuk2 kelas tu and wht i funny is dia lngsung tk ajar chap 1 tu pun, dia sruh blik print note and baca sndri dlu so aku mcm "matilah aku kali ni …

Masa silam usai dikenang

Masa silam siapa ja yg tak ada kan. Kali ni aku nak bercerita tentang masa silam aku yg dulunya aku pernah benci tapi sekarang aku paham kenapa Tuhan tetapkan takdir itu utk aku.

Dulu aku pernah syg seseorang, aku sgt sgt syg dia tapi hubungan kami takkan direstui. Time tu aku masih kebudak-budakan dan tidak matang. Form 1 form 2 kan siapa ja yg matang. Aku tak pikir psai lain dah, kawan2 nasihat semua aku persetankan sbb apa? Sbb aku buta. Terlalu sygkan org yg salah. Sampai satu tahap aku dpt tau dia bknnya syg aku sgt, saat tu hanya Tuhan yg tau betapa sakitnya hati aku, betapa hancur hati aku. Aku makan masa setahun utk benci dia, benci sepenuh hati aku, lupakan dia segala bagai sampai satu tahap aku rasa Tuhan tak adil dgn aku, Tuhan tak syg aku tanpa tanya diri aku, yg aku buat tu tk salah ka? Aku igt aku berjaya lupakan dia, bencikan dia dan buang segala tentang dia dlm diri aku. (nak tahu apa jadi?)

Seigt aku form 4 kami berbaik balik, dia dah tk mcm dlu, lebih matang sama ju…

Pengalaman mds di UiTM

Tajuk ni pjg so jgn baca kalau dln keadaan mengantok takut terus tidur haha.

Dari tajuk rasanya korang dah paham kan apa topik aku kli ni.. Yes aku pelajar baru uitm fakulti sains sukan dan rekreasi. Pengalaman mds bg aku best.. Sebelum masuk, kwn2 aku cakap bosan, fasi semua pakat buli bagai but bg aku tak pun, kakak abg pemimpin mahasiswa (pm) awesome, diorng baik sporting tegas tapi lembut dan sebagainya. Aku rasa mcm apa yg kwn2 aku cakap semua auta sbb msa mds aku enjoy. First day aku berkenalan dgn roomate aku, yes nasib aku dpt roomate yg boleh kata sekepala dgn aku sbb kami dua kasaq, dari sekola convent. Senang nak masuk jiwa hoho. Kira lepas parents balik, kami masing2 uruskn diri masing2 (aku first time nak dok asrama) kakak pm first yg aku kenal kak ida, dia dsk. Jujur aku cakap dia tegas but dia lembut, comel and baik. Dia tegas sbb tugas dia. Hari pertama lpas 3.30 tu mkn3 pastu gi duduk kat surau ibnu sina, kakak abg pm kenalkn diri, jawatan apa dlm mds smua, mlm buat p…

"Wawa ank murid kesayangan cikgu"

Before korang baca, pastikan korang bkn dlm keadaan mengantok sebab post ni agak panjang and bosan maybe. So as'salam, hope dpt baca apa yg aku tulis psai cikgu aku.

Ayat ni selalu kwn2 aku kata kat aku, dri sekolah convent sampai aku sambung belajar f6 kejap dkat st.mark. aku tak rasa pun benda ni betul sebab cikgu treat semua sama je, tkdk beza pun.. Memang aku mengaku aku lebih suka bercerita dgn cikgu sebab ntah la memang dri dulu, msalah yg kwn2 aku tk boleh tau, aku cerita dkat cikgu and kaunseling sbb aku rasa selesa dan diorang lebih matang boleh bg pendapat. Part rapat dgn cikgu tu memang la sbb aku selesa dgn cikgu lgipun diorang yg tkmau buat mcm aku. Aku tau ada yg cakap aku suka bodek cikgu, aku persetankan sebab bodek utk apa? Aku tk buat keja, ckgu mrah la dh salah aku. Markah exam? Tkdk maknanya cikgu nak naikkan kalau aku baik dgn dia so wht the point yg aku bodek ckgu kan. Aku rapat dgn cikgu sbb aku suka cikgu tu, dah selesa mcm diorang semua la, dh selesa dgn s…

A New Starter

So based on the title, maybe you guys know wht i mean right. I've deleted all my older post bcs it too funny for me, im too childish tht time. Im here again after took a long time break bcs i want to share wht my new life begin. Now im more mature than before so dont worry. I wont post annoying things again. I will update again. Bye.