Posts

Showing posts from December, 2015

Bila Minat

Okay this time aku nak cerita pasai minat. Semua org mesti ada minat yg tersendiri kan tak kira usia. Mcm aku jgk, aku pun ada minat aku sendiri.

Minat aku sukan, aku suka sukan sbb memang dari kecik aku minat sukan even aku tkbyk main sukan hehe.. Dlu aku tk paham kenapa sukan selalu berkait dgn sains sbb dulu aku tk minat sains. Langsung tak. Lepas aku masuk U ni, baru aku paham kenapa 2 perkara tu saling berkait. Aku pulak sportrec so memang tk lari dari sains la kan. Memang subjek aku berteraskan sains. Aku baru part 1 and dlm part 1 ada subjek anatomy which is 99% biology yg mana dlu msa skola menengah aku pikirkan susah. Mulanya aku pikir susah la aku lepas ni sbb nk kena blajaq benda yg dh la aku tk minat lepas tu tkdk basic lak tu.

It goes like this, first week msuk kelas, lect dh suruh baca chap 1 sbb next week dia nk biat quiz msuk2 kelas tu and wht i funny is dia lngsung tk ajar chap 1 tu pun, dia sruh blik print note and baca sndri dlu so aku mcm "matilah aku kali ni …

Masa silam usai dikenang

Masa silam siapa ja yg tak ada kan. Kali ni aku nak bercerita tentang masa silam aku yg dulunya aku pernah benci tapi sekarang aku paham kenapa Tuhan tetapkan takdir itu utk aku.

Dulu aku pernah syg seseorang, aku sgt sgt syg dia tapi hubungan kami takkan direstui. Time tu aku masih kebudak-budakan dan tidak matang. Form 1 form 2 kan siapa ja yg matang. Aku tak pikir psai lain dah, kawan2 nasihat semua aku persetankan sbb apa? Sbb aku buta. Terlalu sygkan org yg salah. Sampai satu tahap aku dpt tau dia bknnya syg aku sgt, saat tu hanya Tuhan yg tau betapa sakitnya hati aku, betapa hancur hati aku. Aku makan masa setahun utk benci dia, benci sepenuh hati aku, lupakan dia segala bagai sampai satu tahap aku rasa Tuhan tak adil dgn aku, Tuhan tak syg aku tanpa tanya diri aku, yg aku buat tu tk salah ka? Aku igt aku berjaya lupakan dia, bencikan dia dan buang segala tentang dia dlm diri aku. (nak tahu apa jadi?)

Seigt aku form 4 kami berbaik balik, dia dah tk mcm dlu, lebih matang sama ju…

Pengalaman mds di UiTM

Tajuk ni pjg so jgn baca kalau dln keadaan mengantok takut terus tidur haha.

Dari tajuk rasanya korang dah paham kan apa topik aku kli ni.. Yes aku pelajar baru uitm fakulti sains sukan dan rekreasi. Pengalaman mds bg aku best.. Sebelum masuk, kwn2 aku cakap bosan, fasi semua pakat buli bagai but bg aku tak pun, kakak abg pemimpin mahasiswa (pm) awesome, diorng baik sporting tegas tapi lembut dan sebagainya. Aku rasa mcm apa yg kwn2 aku cakap semua auta sbb msa mds aku enjoy. First day aku berkenalan dgn roomate aku, yes nasib aku dpt roomate yg boleh kata sekepala dgn aku sbb kami dua kasaq, dari sekola convent. Senang nak masuk jiwa hoho. Kira lepas parents balik, kami masing2 uruskn diri masing2 (aku first time nak dok asrama) kakak pm first yg aku kenal kak ida, dia dsk. Jujur aku cakap dia tegas but dia lembut, comel and baik. Dia tegas sbb tugas dia. Hari pertama lpas 3.30 tu mkn3 pastu gi duduk kat surau ibnu sina, kakak abg pm kenalkn diri, jawatan apa dlm mds smua, mlm buat p…