Result spm tk memuaskan?

Bg yg bru dpt result, jgn hampa kalau result tk memuaskan. Apa yg kita effort, itu ja yg kita dpt. Mngkin effort lebih tpi mesti ada yg kurang. Apa2 pun terima hakikat and redha. Harini punya result bkn penentu masa depan, im serious. Kau straight A msuk masa2 ipt pun kalau tk minat, you cant go anywhere. Yg tkde A pun kdg boleh dpt dekan dkat U. Anggap spm sbg permulaan hidup, org kan selalu ckap,org yg berjaya msti jatuh tersungkur dlu. And mybe this is wht you hve to go through bfore you sucess. In case msuk form 6, kau harus bgga sbb form6 very tough, tak tipu. Aku prnh msuk form6 and once i stop and msuk dip, tht time i know, form6 is not calang2 mcm org selalu ckap. Kualiti form6 is more valuable than matrik. Nk msuk dip, yes good but bfore you apply, make sure btul2 kau apply course yg kau minat, not only minat but boleh carry bcs once you in U, every single thing yg kau belajar tkkn lari dri major course kau. Kalau tk minat, em pegi kelas tk semangat, assignment akn buat last mnit smua. Itu pun punca student repeat. But if minat, susah mcm mna pun course kau tu, you will make an effort to make it easy, im telling you the truth sbb aku pun salah satu org tu, sumpah aku ckap dlu skola menengah, subjek sains is one of subject yg aku pling bosan and tk suka tu sbb aku amik acc sbb dgar je aliran sains tulen, dlm kepala otak aku ckap confirm aku failed klau msuk kelas sains and expect i would be better in acc even aku tk suka maths but disbbkn aku tk minat apa itu maths, segala mak nenek yg berkaitan math and acc aku tk minat and my result not failed but tk memuaskan la sbb apa? Tk minat. Once aku msuk dip and luckily i get course yg aku minat, perkataan sains iaitu biology akn aku belajar and mula aku dh tkut sbb tk mnat sains kot but my course tk lari dri sains sbb sport science kot but sbb aku minat sport and willing to be one of sport ppl, aku try utk belajar bio even tkde basic, i've force myself utj minat jgk and now i boleh jdi minat dgn sains, in shaa Allah final nnti boleh kot dpt A hehe. Okay so the moral story, decide wisely wht you want to apply and dont be sad abt yr result. It wont change anything, it already happened. Wht you hve to do is looking forward and make yr result as a lesson for you in future.

Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman mds di UiTM

"Wawa ank murid kesayangan cikgu"

Rindu