Sekali lagi

Disebabkan harini aku byk benda berlaku dkat aku, salah satimya aku nk tulis sekarang. Tajuk kali ni sekali lagi which mean aku terasa hati sekali lagi

Harini kami ada lawatan pegi rumah knk2 and rumah org tua so kami dibahagikan group tauu, dlm group aku ada la kwn2 aku 4 org. Yg lain tu smua okay tau tak but yg sorg pakai spec mata ni aku menyirap sgt dgn dia, dia igt aku kayu kut tkdk perasaan main cakap ikut sedap mulut dia ja. One of the moment bila aku nk duduk mkn dgn budak2, aku nmpak tempat tu kosong and tkdk pun bekas mknan tauu. Aku otw nk dduk dia ckap "eh kau tepi la bdak tu punya" dlm nada yg tinggi mcm marah org and bg aku kasaq sbb sampai ada sorang budak kecik ni cakap "akak, tak baik la cakap mcm tu dkat kakak tu" so bg hampa la is that a proper way utk bgtau aku yg tmpat tu dh ada org? Aku tktau la apa masalah dia, national player, pndai but manners kelaut, aku perati ja dia dri dulu, psai tmpat duduk pun dia nak keras kepala jgk smpai aku trpksa ubah tempat lain pdhal tmpat tu aku dh duduk dlu. Org cakap biar tak pandai biar tk cantik janji manners jaga sbb msyrkat tgok kita brdasarkan manners, belajar la tinggi mana pun kaya la mcm mna pun kalau manners tkdk tak guna jgk. Okay dgn cikgu, lect, parents mmang kena hormat kan but dgn kwn knapa tk boleh hormat? Kita manusia sama ja tkdk beza. Aku memang diam tapi dalam diam aku bkn bermaksud aku takdak perasaan tak rasa apa2, aku pendam ja selama ni apa ja org buat sbb aku rasa bnda tu small matter and tkyh nk hebohkan but jgn smpai tahap melampau smpai guriskan hati org lain. Sbbkan menyirap dgn dia mood aku dgn smua org berubah, kwn2 aku yg tk bersalah jdi mangsa sbb aku malas nk dduk bilik tu bila ada org yg aku tk berkenan dlm bilik tu.

Satu lagi kisah ni aku rasa aku yg salah and over. Aku tahu kwn aku tu mmang pressure tadi dri pgi tdi so aku paham kalau dia mcm mlas nk layan or terlepas cakap smpai aku terasa sbb aku pun rasa aku byk susahkn dia, memang aku manja sikit dgn dia sbb kat sini, dia ja yg aku boleh bermanja2 lagipun dia ex-roommate aku so aku dh selesa dgn dia. Aku rasa aku byk susahkan dia tu sbb aku amik keputusan utk kluaq dri blik dia tdi selain dri si mata empat tu. Aku rasa mcm aku malas nk susahkan dia lagi, aku rasa diri aku terlalu annoying and mengganggu dia so aku rasa aku nak jauhkan diri aku dri sesiapa ja, aku tknk susahkan sapa2 pun, biar aku gerak solo at least tak menyusahkan org and kacau org. Tengok la lepas ni, aku akn cuba utk jauhkan diri aku dri sapa2 pun supaya aku tak terlanjur susahkan org, kacau org or whatever it is, cukup la aku susahkan depa sebelum ni. Sekian.

Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman mds di UiTM

Rindu